Happy Market designers

Suturno

Julia Vergara en Javier G. Bayo werken vanuit Madrid aan hun label SuTurno; creatieve ontwerpen, stijlvol, tijdloos en opvallend. Opvallende graphics, prints en patronen, gemaakt van eerlijke materialen. SuTurno ontwerpt onder andere voor Loreak Mendean en Zara Home. En onlangs werkten ze nog samen met ontwerper Marc Jacobs.

Bekijk alle producten van Suturno.

Carococo

Illustrator Carol Ann Pednault, oftewel Carococo, woont en werkt op het kleine Franstalige eilandje Isle-aux-Coudres in Canada. Daar laat ze zich vol passie voor haar illustraties inspireren door de prachtige kleuren in de natuur.

Bekijk alle producten van Carococo.

Miller Goodman

Zoe Miller en David Goodman uit Brighton, Engeland hebben een missie: met speelgoed de creativiteit en fantasie van kinderen ontwikkelen. En dat lukt uitstekend. De kleurrijke blokken van Shapemaker leverden het ontwerpersduo zelfs een gouden award op.

Bekijk alle producten van Miller Goodman.

Envirosax

De filosofie van designers Belinda en Mark David-Tooze van het Australische Envirosax is een betere toekomst creëren voor onze planeet. Daarom maken ze milieuvriendelijke, herbruikbare tassen. Het alternatief voor alle plastic boodschaptasjes die jaarlijks worden weggegooid.

Bekijk alle producten van Envirosax.

Danefae

Danefae; een jong Deens kinderlabel uit Kopenhagen dat wordt geïnspireerd door de Noordse mythologie.

Bekijk alle producten van Danefae.

Inaluxe

Inaluxe: sinds 2006 de naam waaronder het Australische kunstenaars- en designerskoppel, Kristina en Jason uit Melbourne, prachtige ontwerpen en prints ontwerpen. Hun filosofie: gebruik de best mogelijke materialen, want kwaliteit is beter dan kwantiteit. De prints voor de papieren lantaarns ontwikkelden ze in opdracht van BlueQ.

Bekijk alle producten van Inaluxe.

NUD Collection

De lampen van het Zweedse NUD Collection zijn strak, modern en stijlvol. Hun manifest luidt: Our importance lies in the details which separates great from good design, according to the architect and designer Mies van der Rohe. NUD Collection was created out of this spirit where plain becomes beautiful.

Bekijk alle producten van NUD Collection.

KOMONO

Het Belgische KOMONO haalt inspiratie uit het verleden en maakt zo producten voor een frisse toekomst. "We inject color into a grey world. Our world of retro-futuristic accessories will tickle your senses.Cosmic colors and stellar styles come together in an individual and wearable collection for every person out there."

Bekijk alle producten van KOMONO.

Jitske Wadman

Jitske Wadman wisselde na haar studie filmdocumentaire de camera in voor het potlood om voortaan onafhankelijker te kunnen werken. Ze dompelt zich telkens onder in nieuwe werelden om inspiratie op te doen. Haar illustraties zijn kleurrijk.

Bekijk alle producten van Jitske Wadman.

MMMG

‘Mind the small differences and the true hearted. Little values make great meanings of our life’. Dat is het motto van designercollectief Millimeter Milligram (MMMG): jonge ontwerpers met originele ideeën vanuit Seoul, Zuid-Korea.

Bekijk alle producten van MMMG.

Holiday Factory

De designers van de Holiday Factory in Hong Kong ontwerpen producten waar je vrolijk van wordt. Gebaseerd op - en ontstaan vanuit - hun eigen ervaringen. Hun motto: work harder, rest more.

Bekijk alle producten van Holiday Factory.

Karim Rashid

De befaamde industrieel ontwerper Karim Rashid is een van de meest productieve ontwerpers van zijn generatie. Het werk van Rashid wordt gepresenteerd in 20 vaste collecties en hij exposeert wereldwijd kunst. Hij werkt zoal voor Artemide, Swarovski en Samsung. Voor het ontwerpen van de Bobble werkte hij samen met het New Yorkse Move Collective

Bekijk alle producten van Karim Rashid.

Tian Tang

De jonge ontwerpster Tian Tang woont en werkt in Zweden. Ze is gespecialiseerd in design voor kinderen en altijd op zoek naar kunstzinnige oplossingen om het spelen in het dagelijks leven te integreren.

Bekijk alle producten van Tian Tang.

SEMdesign

SEMdesign (Sylvie van de Loo): Utrechts ontwerpbureau dat alledaagse producten omtovert tot bruikbare kunst. Mensen op een verrassende én prikkelende manier laten kijken naar gebruiksvoorwerpen, zo luidt het motto.

Bekijk alle producten van SEMdesign.

Kikkerland

De New Yorkse designers van Kikkerland ontwerpen jaarlijks tientallen handige, mooie producten die het dagelijks leven aangenamer maken. Hun Clap-on kubus alarmklok is een bestseller in Amerika.

Bekijk alle producten van Kikkerland.

SMJD

SMJD is het nieuwe label van designer Sarah Mesritz; in 2008 afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht. Sarah ontwerpt eigentijdse sieraden met behulp van oude technieken. Het resultaat? Prachtig gebreide/gehaakte kettingen & armbanden in stijlvolle kleuren.

Bekijk alle producten van SMJD.

Lindsey Lang

Lindsey Lang: a new British textile talent - en illustrator - uit Londen. Sinds 2012 heeft Lang haar eigen collectie met onder meer kleurrijke kussens met prachtige grafische vormen.

Bekijk alle producten van Lindsey Lang.

Merel Bekking

Ontwerper Merel Bekking (HKU, 2011) is gespecialiseerd in Research-based Design. Haar doel: elk idee - gek of belangrijk - omzetten naar gebruiksvoorwerpen.

Bekijk alle producten van Merel Bekking.

Rubinia

Edelsmid Rubinia (Frieda Sophie) woont en werkt in San Francisco, Californië. In haar studio maakt ze tijdloze sieraden, helemaal met de hand vervaardigd.

Bekijk alle producten van Rubinia.

Giorgio Nason

Glaskunstenaar Giorgio Nason maakt vanuit zijn atelier in het Italiaanse Venetië prachtige sieraden. Het vakmanschap leerde hij van zijn Nason-familie: een beroemde Italiaanse glas Murano familie. De bijzondere ringen van Giorgio zijn zelfs te bewonderen in het Dahesh museum in New York.

Bekijk alle producten van Giorgio Nason.

Gee.g

Het ontwerperscollectief gee.g is gevestigd in Miami, Florida: een team design lovers dat zich laat inspireren door landen, culturen, kunst en mensen. Hun ontwerpen zijn eenvoudig, modern en functioneel.

Bekijk alle producten van Gee.g.

Elly Nelly

Moeder Nell en dochter Elaine zijn beiden ervaren Australische designers. Hun doel is mooie en grappige afbeeldingen te maken waarmee jij jouw huis snel en betaalbaar omtovert tot een happy home.

Bekijk alle producten van Elly Nelly.

MO MAN TAI Design

Ulrike Jurklies - studie Industrieel Design in München - vindt inspiratie in oude tradities en moderne technologieën. Onder haar label Mo Man Tai ontwierp ze onder andere de medailles voor het WK zwemmen voor gehandicapten (2010) en de sieraden in de nieuwe collectie van modeontwerpster Emily Hermans.

Bekijk alle producten van MO MAN TAI.

Oh&Ah

Het Aziatische Oh&Ah is gevestigd in Kuala Lumpur - Maleisië - en bestaat uit 5 designers. Ze ontwerpen en maken hun producten zelf. Van sieraden en stationary tot woonaccessoires. Oh&Ah: "A place for the admiration & love of well designed things".

Bekijk alle producten van Oh&Ah.

Nikolai NL Design Studio

De Amsterdamse Design Studio NIKOLAI NL ontwierp en ontwikkelde onze webshop met smaak, vakmanschap én geduld. Eigenaar Nikolai Zauber is een echte aanrader! Meer voorbeelden van zijn werk zie je op www.nikolai.nl.

Nikolai NL Design Studio

Varpunen

Susanna Vento is een Finse interieurstyliste. Sinds kort maakt ze onder haar label CMYKISTÄVÄ de opbergzakken Varpunen, met mooie grafische prints.

Bekijk alle producten Varpunen.